Shih tzu – nunnu sülekoer ja lustakas kaaslane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Shih tzu on üks bravuurikas kutt, kelles on peidus ka võluvalt armas tegelane. Ta võib raamatu lugemise ajal mugavalt sinu süles lesida, ent teinekord jällegi lakkamatult kodus ringi tuustida.

Ta on rõõmus kaaslane, kes hoiab nii sind kui sinu pere. Samuti saab ta võrratult läbi lastega. Selle kõige kõrval on ta aga üks paras pähkel, olles vahel uskumatult kangekaelne.

Kui sa talle piisavalt tegevust ja aega leiad, ei ole tal põhjust oma põikpäisust välja näidata. Ka vajab ta päris palju liikumist. Igapäevane trenn on kohustuslik. Talle sobib nii lühem jalutuskäik kui ka vilkam mängusessioon. Nii väljas kui toas.

Shih tzule ei meeldi väga kuumad ilmad ega ka liialt pakaselised päevad, nii et just selline mõnus keskmine temperatuur on tema jaoks optimaalne.

Tema kasuka eest hoolitsemine on veidi ajamahukam tegevus. Pikk luksuslik karvkate vajab regulaarset harjamist üle päeva.

See koerake on algselt pärit Tiibetist, kus teda peeti templites püha koerana. Hiina keeles tähendab tema nimi otsetõlkes lõvi koera.

Shih tzu – nunnu sülekoer ja lustakas kaaslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles