Bernhardiin – sõbralik ning hella südamega mürakas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bernhardiin on üks hell hiiglane. Rahuliku ja tasakaaluka koerana saab ta ülihästi läbi lastega, sest ta on oma loomult kannatlik ning õrna südamega.

Ta kulgeb läbi elu omas tempos ning talle ei meeldi kiirustada. Olenemata, kas need on tema enda tegemised või hoopis sinu soovid. Nii et teinekord võib ta olla isegi kangekaelne, kui talle rutakalt midagi peale suruda.

Ta on hiiglaslik ja jõuline koer, kes suudab läbida pikki distantse ning kelle haukumine on kõrvulukustav. Tema vastupidavus tuleb asjaolust, et ajalooliselt on ta pidanud kõndima pikki teekondi läbi mäestike kõige paksema lume.

Enda vormis hoidmiseks on bernhardiinil vaja regulaarset liikumist. Aga ta ei vaja seda palju. Piisab keskmisest jalutuskäigust või lühemast jooksutiirust.

Ja ta ilastab!

Üks kuulus bernhardiin nimega Barry päästis Alpi mäestikes oma eluea jooksul üle 40 inimese, kes sattus Šveitsi mägedes surmaohtu.

Bernhardiin on Šveitsi rahvuskoer. Oma nime on ta saanud Alpide Püha Bernardi kuru järgi, kus asuvas mungakloostris see tõug välja aretati.

Bernhardiin – sõbralik ning hella südamega mürakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles