Tšau-tšau – vana, hea ja pühendunud teener, keda võib alati usaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšau-tšau on kui üks tõeline härrasmees – ta on ühtaegu kuninglikult väljapeetud, ent samas ka tagasihoidlikult eemalolev.

Selle väärika hoiaku tõttu on tal justkui alati olemas alibi pahurdada. Ta on pühendunud oma perele ning võtab nende kaitsmist surmtõsiselt. Kui tal on veidikenegi põhjust kahtlustada mõnd teist inimest, saab kangekaelsus ratsionaalsusest võitu.

Ta pigem valvaks oma perekonna villat kui mängiks sinuga tagaajamist. Tal on vaja igapäevast treeningut ning kõige meelsamini jalutaks ta just õues. Muuseas, seal meeldib talle ka mängida.

Kuna ta on alati valvel, meeldivad talle vaheldusrikkad jalutusrajad.

Suviti eelistab ta õues käia pigem hommikul või õhtuti, kui ilm on juba pisut jahedam. See suur kohev karv muudab kuumuse tema jaoks üheks parajaks katsumuseks. Lühikarvalistele piisab harjamistest korra nädalas, pikakarvalisi tuleks aga kammida üle päeva.

Sellel koeral on üksiseloomulik tunnus – sinakaslilla keel.

Tšau-tšau – nagu vana, hea ja pühendunud teener, kelle valvsat silma võib alati usaldada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles