Dalmaatsia koer – äge kaaslane pühendunud omanikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dalmaatsia koer on üks tubli ja hea kaaslane, kelle energia on lõputu. Ta on sõbralik ja hooliv kamraad.

Ta armastab jooksmist ning võib seda teha kümneid kilomeetreid. Väsimatult entusiastliku koerana nõuab ta endaga tegelemist ning seda ei tohi jätta tähelepanuta. Tal on igapäevaselt vaja korralikku trenni.

Üldiselt on ta healoomuline sell, kes armastab loomi, eriti hobuseid. Teiste koertega võib ta aga vahel pisut sõnakas olla. Ta armastab lapsi, ent tema põikpäisus ja ülienergiline olek võivad pisematele inimestele veidi liialt suureks katsumuseks saada.

Tema ilus laiguline kasukas vajab küll vähe harjamist, ent pea meeles – ta on tohutu karvaajaja. Ta teeb seda 365 päeva aastas ning need väikesed valged karvad on sõna otseses mõttes igal pool!

Pärast nimeka novelli ning filmide ilmumist muutus see tõug inimeste seas äärmiselt populaarseks. Paljud omanikud aga ei arvestanud tõu eripäradega, mistõttu  sattus suur hulk dalmaatslasi tänavatele ning varjupaikadesse.

Dalmaatsia koer – äge kaaslane pühendunud omanikule.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles