Tartu volinikud kaaluvad kasside kiibistamise nõudmist

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnakoerad on saanud mikrokiipide võlusid nautida juba 2015. aasta keskpaigast, kuid nii mõnegi otsustaja arvates võiks sama kohustuse laotada nii kassi, lehma kui tuhkrugi õlgadele.

Haldusreformi naksaka kõrvalmõjuna peavad ka endise Tähtvere valla elanikud Tartu kasside ja koerte pidamise korra omaks võtma ning juuliks kutsudele kiibid naha alla aheldama. «Vahet ei ole, kas hulkuv koer on haja- või tiheasustuses, ohtlik on ta igal juhul,» selgitas reformierakondlasest abimeer Raimond Tamm. «Nõue on mõistlik, et võimalikult kiiresti tuvastada koera omanik. Hulkuvaid koeri tuuakse ju varjupaika ka valla aladelt, mitte ainult linnast.» 

Sotsist linnavolinik Gea Kangilaski aga märkis Supilinnas tehtud tähelepanekute põhjal, et koerte kõrval tavatsevad omanikuta ringi lipata ka kassid, kellele kiibistamiskohustus seni ei laiene. «Samas ka nende omanikke ei ole võimalik leida ja varjupaigas on kasse päris palju,» vihjas ta. Tamm tõdes siiski, et kasside puhul oleks selline nõue üle pingutatud.

Refereeritud artikli täisteksti loe Tartu Ekspressist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles