Pürenee mäestikukoer – suurepärane pere valvur, keda tuleb kohelda austusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pürenee mäestikukoeras on peidus kaks vastandlikku poolt. Ta hoiab oma pere ja lapsi ülimalt hellalt ning on pühendunud kaaslane, ent samas võib ta olla vägagi tõsine.

Hooletusse jäetud Pürenee mäestikukoer ei ole õnnelik ja muutub agressiivseks. Ta on suurepärane valvur ning kaitsja ja teda ei tasu ilmaasjata torkima minna.

Ta oskab käituda viisakalt, aga samas kaldub ta ka põikpäisusele. Leebema loomuga omanik võib teda koolitades jääda hätta, sest koera domineeriv natuur võib peale jääda.

Ta armastab haukuda, nii et hoia oma kõrvatropid ligi! Kuigi talle meeldib laiselda, on tal siiski vaja ka igapäevast liikumist. Piisab keskmise pikkusega jalutuskäigust. Aga pea meeles kindlasti rihm kaasa võtta, sest muidu pole tema järele jooksmisest pääsu.

Talle meeldib külm ilm ning ta naudib lumes müramist. Sooja ilma ta ei talu ja ta võib kergesti üle kuumeneda. Tema luksuslikku valget kasukat tuleb harjata vähemalt kaks korda nädalas.

Ta on Pürenee mäestikualadel esinenud arvamatutest aegadest alates.

Pürenee mäestikukoer – suurepärane pere valvur, keda tuleb kohelda austusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles