Habekolli – elav ja mänguline kaaslane neile, kel on aeg ja ruum varnast võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Habekolli on häälekas ja järelejätmatu mänguhimuline koer, kes pakatab entusiasmist ja energiast. Koera uhke pikk kasukas sobib hästi kokku tema narriliku huumorimeelega.

Ta on küllaltki tark ning oma isepäise loomuse kohta ka üllatavalt kuulekas. Karjakoertele omaselt armastab ta enda perekonda ning on omanikule tõeliseks kaaslaseks. Lapsi ta lihtsalt jumaldab.

Ta hoogsa iseloomuga, alati valmis midagi tegema või mõnd väljakutset vastu võtma. Kindlasti vajab ta iga päev üht korralikku trenni. Näiteks meeldiks talle pikem jooksuring ja kiirem kõnd või ka aktiivsem mängusats.

Tema topeltkarvaga kasukas on pealt pikk ja karm, ent alt on see pehme ja soe. Teda tuleb teda kammida ülepäeva.

Habekollide täpne ajalugu pole teada, kuna nad kuulusid kunagi karjastele, kes elasid mägedes. Nad ei olnud just aadlike lemmikkoerad, keda oleks näitustel näidatud. Sellest hoolimata on see üks Suurbritannia vanematest koeratõugudest.

Habekolli – elav ja mänguline kaaslane neile, kel on aeg ja ruum varnast võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles