Labradori retriiver – armastatud koer, kes on selle õigusega välja teeninud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Labradori retriiver on teiste perekoerte ning ka retriiverite seas tõeline täht.

Hästi õpetatud labrador on salliv ja lastega hell, kuulekas ning lihtne kuts. Teiste koerte, lemmikloomade ja inimeste vastu on ta samuti sõbralik. Toas on ta rahulik, õues aga elavaloomuline ning tööpõllul jällegi täpne.

Talle meeldib õppida ja ta tahab sulle alati meeldida. Tema võime kõiki korraldusi peensusteni täita võtab sõnatuks. Labradori retriiver vajab iga päev nii vaimset kui ka füüsilist tähelepanu, ilma selleta muutub ta ulakaks.

Pea meeles – talle meeldib tohutult asju kätte tuua ja ta jumaldab ujumist. Tema karva on ääretult lihtne hooldada – piisab vaid harjamisest kord nädalas. Ka pesu ei võta kaua aega, sest kasukas kuivab pärast vannitamist imekiiresti.

Labradorid pärinevad algselt Kanadast, kus neid kasutati veekoertena. Paraku suri tõug seal välja. Õnneks viidi enne seda väike hulk koeri Inglismaale. Seal suudeti tõug siiski päästa, ristates neid retriiveritega.

Labradori retriiver – armastatud koer, kes on selle õigusega välja teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles