Shetlandi lambakoer – nutikas ja hea perekoer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Shetlandi lambakoer on kolli väiksem teisik, kes elab rõõmuga nii linnas kui maal. Ta sobib suurepäraselt igasugustesse peredesse. Sheltie on tark, ta tahab sulle meele järele olla ning tal on äraütlemata tundlik natuur.

Kõik need omadused kokku moodustavad ühe äärmiselt kuuleka ja intelligentse kaaslase. Kiire õppijana on tema treenimine vaid puhas rõõm. Tema hell ning lahke loomus sobib ideaalselt kokku nii väiksemate kui suuemate lastega. Et tema ilus kohev karv ära ei pulstuks, tuleb seda regulaarselt hooldada. Ta kasukas koosneb kahest kihist – tihedast aluskarvast ning pikemast pealiskarvast.

Ta on küllaltki väike, vilgas ja väle koer, kes suudab vajadusel ka pikalt vastu pidada. Seda tänu oma soontes voolavale karjakoera verele. Ta on pärit Šotimaalt Shetlandi saartelt. Inglismaale ja mujale maailma jõudsid nad tänu Briti mereväelastele, kes viisid neid kingitustena kaasa oma peredele. Teda aetakse tihtipeale segamini kolliga.

Väga paljudes intelligentsust mõõtvates pingeridades on Shetlandi lambakoer sageli esindatud parima kümne hulgas.

Shetlandi lambakoer – nutikas ja hea perekoer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles