Video: hiiglaslik harikrokodill põgeneb väikese koerakese eest (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Harikrokodillid võivad ju olla ühed maailma hirmuäratavaimad kiskjad, ent nagu meilgi, on ka nendel oma hirmud. Ühe hiidroomaja puhul on selleks koerad.

Austraalias Adelaide'i jões asub saareke nimega Goat Island, kus elab väike koer Dumb Blonde. Kui teised koerad ajavad taga konte ja kasse, jahib Dumb Blonde hoopis krokodille ning tema tavalisteks ohvriteks on kaks saart ümbritsevas vees elavat 3,3-meetrist harikrokodilli.

Kui hiidroomajad veest välja toituma tulevad, ei lase Dumb Blonde end kaua oodata ning ajab krokodillid oma territooriumi kaitstes kõhklematult vette tagasi. Kutsa omaniku Kai Hanseni sõnul alustas Dumb Blonde oma hobiga mõned aastad tagasi ning kuigi esialgu kartis ta koera elu pärast, ei lasknud loom end tagasi hoida. Hansen rääkis, et üks krokodillidest, Casey, käib regulaarselt saarel asuva majutusasutuse juures toitu otsimas ning vaatamata oma suurusele püüab too koera vältida, sest viimase lemmikharjumus on krokodillide sabast naksamine. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles