Mitte nõrganärvilistele: 2017. aasta viis kõige haaravamat loomadevahelist võitlust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Looduses on üldjuhul reegliks, et ellu jäävad vaid tugevaimad ning kiskjad jahivad pea alati endast väiksemaid ja nõrgemaid loomi. Mõnikord juhtub aga ka üllatusi ja seetõttu pani National Geographic kokku valiku videosid, kus tugevam peale ei jää.

1. Madu versus geko

Kaks roomajat ning üks hirmutav võitlus, millest mõlemad osapooled eluga ei pääse. See oleks arvatav tulemus, ent reaalsuses läks teisiti —  kui madu, kelle pead geko oma suus hoidis, lõpuks lahti sai, viis viimane oma elu päästmiseks läbi šokeerivalt kiired manöövrid ning pääses seeläbi mao lõunasöögiks saamisest.

2. Kukk versus kobra

See kobra sai õppetunni, et kuke ning tema kanakarja vahele ei tasu jääda. Videos kaitseb kukk oma elupaika ründava mao eest. Mürgine kobra peaks teoorias küll võitjaks tulema, ent kuke välkkiire tegutsemine ja nokahoobid ei anna maole rünnakuvõimalust. See konkreetne vahejuhtum päädis lõpuks sellega, et kukk pani oma vastase lihtsalt nahka.

3. Liivaherilane versus tarantel

Üheksa-aastane Cash ja tema vanemad püüdsid Arizonas Sonorani kõrbes matkates videosse Taaveti ja Koljati võitluse. Kuigi konflikti tulemus — liivaherilane tuleb sellest välja võitjana — võib tunduda üllatav, on see tegelikult täiesti tavaline nähtus. Liivaherilaste sugukonna isendid kütivad tarantleid ning nende mürk muudab ämblikud halvatuks ja seega täiesti kaitsetuks.

4. Kängururott versus madu

Maod on kiskjad, kes suudavad alla neelata endat rohkem kui poole suuremaid loomi. Mõned nende valitud ohvrid, näiteks see kängururott, pole aga eineks saamisega nõus. Kängurotid on madudele arvestatavaks vastaseks — nende ülikiire reageerimisvõime laseb neil vaid millisekundite jooksul maole jalatäis liiva näkku paisata ning siis põgeneda.

5. Gnuu versus krokodill versus jõehobu

Asjad võtavad nüüd väga pingelise pöörde. Üks õnnetu gnuu jäi tagajalga pidi krokodilli lõugade vahele ning puikles visalt vastu, et surmast pääseda. Peale kaheksat minutit võitlust saabus talle taustajõud jõehobupaari näol. Jõehobud on loomamaailma tankid ning nende territoriaalsete loomadega ei tasu jamada. Gnuu päästmine neid tõenäoliselt ei huvitanudki, selle asemel tegutsesid nad hoopis oma elukoha ohutuse nimel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles