Google'i statistika: need on 2017. aasta enimotsitud koeratõud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Anson Lu / Scanpix

Loomulikult on kõik koerad ühtmoodi armsad, ent Google on avaldanud 2017. otsingustatistika, mille põhjal on mõned tõud teistest otsitavamad. Kas ka sinu neljajalgne sõber on kümne populaarseima koeratõu nimekirjas esindatud?

Kuldne retriiver

Foto: panthermedia.net / Anson Lu / Scanpix

Esikoha omanik ei tule vist kellelegi üllatusena — need lojaalsed, energilised ja üliarmsad koerad on suurepärased peresõbrad.

Puudel

Foto: panthermedia.net / Yangfei Wu / Scanpix

Puudlid on väga intelligentsed ning see teeb nad kergelt treenitavaks. Nad on ka hüpoallergeensed ning seetõttu saavad nendega hakkama ka allergikud.

Pembroke'i Walesi Corgi

Foto: panthermedia.net / Volha Kavalenkava / Scanpix

Selle koeratõu populaarsusele on kahtlemata kaasa aidanud kuninganna Elizabeth II, kes on oma valitsemisaja jooksul pidanud rohkem kui 30 Corgit.

Prantsuse buldog

Foto: panthermedia.net / Yuval Helfman / Scanpix

Ära lase nende koerakeste väikesel kasvul end petta — nende kehas peitub suur ja armastust täis süda. Oma rahuliku iseloomu tõttu sobivad nad ka korterikoeraks.

Austraalia lambakoer

Foto: panthermedia.net / emmanuelle bonzami / Scanpix

Kuigi võõrastega kohtudes ei pruugi Austraalia karjakoerad kõige avatumad olla, muutuvad nad inimest usaldama õppides väga sõbralikuks ja armastavaks.

Beagle

Foto: panthermedia.net / Przemyslaw Iciak / Scanpix

Need koerad on ninast sabaotsani täis mängulusti ja energiat — kodurahu ja vaikset puhkust armastavad inimesed võiks mõelda mõne tagasihoidlikuma tõu peale.

Goldendoodle

Foto: panthermedia.net / Lee Torrens / Scanpix

Selle tõu näol on tegu kuldse retriiveri ja puudli ristandiga. Need koerad armastavad tähelepanu keskpunktis olla ning on sotsiaalsed ja karismaatilised.

Austraalia karjakoer

Foto: panthermedia.net / Anja Seifert / Scanpix

Populaarseimate tõugude nimistusse kuulub teinegi Austraalia asukas ning seda seetõttu, et need kutsad on suurepärased perekaitsjad, kuulekad ja väga intelligentsed.

Shiba

Foto: panthermedia.net / Konstantin Senyavskiy / Scanpix

Jaapanist pärit Shibad on oma rõngas sabade, pikliku koonu ja erksa isikuga üks enim rebaseid meenutav koeratõug. Üheks nende populaarsuse põhjuseks on kahtlemata nende armas nägu.

Bordercollie

Foto: panthermedia.net / Frenk and Danielle Kaufmann / Scanpix

See karjakoeraks aretatud tõug vajab palju liikumist ning on tuntud oma lojaalsuse ja terava mõistuse poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles