Galerii: imekaunis polaarrebane tuli matkajatele ootamatult lähedale

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Polaarrebased on tavaliselt tagasihoidlikud ning märkamatuks jääda soovivad loomad, ent polaarmatkaja Dave Briggs ning tema kaaslased sattusid kokku polaarrebasega, kes neid regulaarselt külastama hakkas.

Ekspeditsioonil osalejad panid rebasele nimeks Spot ning Briggsi sõnul oli ta matka käigus nähtud polaarrebastest kahtlemata julgeim. Tihti tuli ta enesekindlalt matkajate lõkkeplatsi juurde ning üllatas neid jalutuskäikudel. «Ma olin kõhuli maas ja püüdsin leida parimat nurka merejää pildistamiseks, kui Spot järsku välja ilmus ja mu ette maha istus,» kirjeldas Briggs olukorda. «Peagi otsustas ta mind lähemalt uurima tulla ning ma kasutasin seda aega tema pildistamiseks.»

Briggsi sõnul on ta terve elu looduse ja loomade vastu huvi tundnud ning ta usub, et loomad saavad aru, kes neile ohtlik on või ei ole. «Ma olen ka varem polaarrebastele lähedale sattunud ning see on maagiline kogemus,» kinnitas mees. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles