Toredad triibikud: vaata videot pisikeste leemurite mängudest

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook / Taronga Western Plains Zoo

Austraalias Taronga loomaaias sündis esimesel septembril pisike leemuripoiss. Üks on aga üksik number ning kaheksa nädalat hiljem nägi sealsamas ilmavalgust ka leemuriplika.

«Kahe täie tervise juures oleva väikse leemuri sünd on väga rõõmustav,» rääkis talitaja Sasha Brook. «Mõlema lapse emad on juba kogenud kasvatajad, hoolitsevad nende eest hästi ja lasevad neil oma seljas sõita.» 

Kolmekuune leemuripoiss on juba julge ja uudishimulik ning liigub emast kaugemale aedikut avastama. Temanoorem  poolõde, kellega tal on ühine isa, on veel arglikum, ent muutub samuti aina elavamaks. «Väikesed leemurid on väga mänguhimulised ja närivad oma teravate hammastega kõike ettejuhtuvat — ka nende emade näod, käpad ja sabad ei jää puutumata,» sõnas Brook. 

Kui praegu toituvad pisikesed leemurid veel peamiselt emapiimast, pakutakse neile ka puu- ja juurvilju. Leemurid elavad looduslikult vaid Madagaskari saarel ning seda ümbritsevatel pisematel saartel ja liigi kahaneva arvukuse tõttu on nad ohustatud loomad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles