Eesti saab endale täna uue Aasta Looma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

2017. aasta looma metskitse valitsusaeg on jõudnud lõpule ning täna kuulutatakse välja tema troonipärija. 

Täna kell 11.30 algab Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses Eesti Looduskaitse Seltsi jõulukonverents «Aktuaalset looduskaitses», kus käsitletakse mitmeid ühiskonnas teravaid teemasid nagu Eesti maavarad ja Rail Baltic ning Eesti metsade tulevik. Kõrvuti teravate teemadega leiavad käsitlemist ka Eesti Vabariigi juubeliaastale suunatud Eesti rahvusmaastikud ning kuuenda rahvuspargi loomine.

Konverentsi avab seltsi auesimees Arnold Rüütel, esinevad keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv, loomaaia direktor Tiit Maran, geoloog Kalle Suuroja, ökoloog Mihkel Kangur, loomauurija Peep Männil, kirjanik Valdur Mikita ning loodusfotograaf Ingmar Muusikus. Jõulumeeleolu loovad sopran Pirjo Levandi ja kitarrist Kaido Kodumäe.

Kuulutatakse välja Aasta Loodussõber ja Aasta Loom 2018.

Eesti Looduskaitse Selts ühendab inimesi, kelle väärtusteks on loodus ja kultuur. Selts asutati Jaan Eilarti eestvedamisel 1966. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles