Kadestusväärsed kassikallid: naisel on geparditega eriline sõprus

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Talitaja Linda Rosenlöfil on tavatud südamesõbrad — naine kasvatas üles kaks ema poolt maha jäetud gepardipoega ning nüüd on tal loomadega kadestusväärne side.

Rosenlöf töötab Lõuna-Aafrika Vabariigis Pretorias Ann van Dyki gepardikeskuses ning kui sinna toodi kaks mahajäetud gepardipoega, võttis naine nende eest hoolitsemise enda kanda. Kuna gepardid olid inimkontaktiga liialt ära harjunud, oli nende loodusesse laskmine võimatu. Seetõttu said neist gepardikeskuse esindajad. 

«Varem elas siin 100 gepardit, kuid nüüd on see number langenud 23 peale,» rääkis Rosenlöf. «Paljud neist jõuavad siia läbi põllumeeste, kes loomade maha laskmise asemel neist meile teada annavad.» Naine on Aafrikas töötanud 10 aastat ning selle aja jooksul on tema hoole alt läbi käinud umbes 300 gepardit. Videos ja fotodel nähtavad gepardid sündisid keskuses, ent nende ema ei olnud nõus nende eest hoolitsema. Kutsikaid tuli lutipudeliga toita ning kuna see nõudis pidevat inimkontakti, harjusid nad Rosenlöfiga ära. Naine kinnitab, et need kaks gepardit on parimad, kellega ta kunagi kokku puutunud on ning ta kinnitab, et loomad tunnevad end tema juuresolekul mugavalt.

«Ma usun loomade tundmisesse — sa pead neil laskma sind tundma õppida,» rääkis Rosenlöf. «Ning see armastus ja sõprus, mille sa vastu saad, on hindamatu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles