Tosinat last rünnanud koera omanikku ootab ees nelja-aastane vangistus

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jacek Szyszkowski / Panthermedia / Scanpix

Naine, kelle Staffordshire'i bullterjer Marley aiast välja pääses ning seejärel lapsi ründas, tunnistas oma süüd ning teda ootab nüüd ees pikk vanglakaristus. Koer oli ka varem lapsi rünnanud, ent temaga ei olnud midagi ette võetud.

Inglanna Claire Neal eitas esialgu oma süüd ning väitis, et tema ei ole koera käitumises süüdi, sest looma oli agressiivseks treeninud tema elukaaslane. Prokuröri esitatud süüdistusest selgus, et eelmise aasta maikuus lasi Neal koera vabalt aeda jooksma ning loom puges seejärel värava alt läbi. Koera juhtus nägema teismeline tüdruk, kes otsustas looma oma koju viia ning siis loomapäästjad kutsuda. Marley muutus mängivaid lapsi täis pargist möödudes aga agressiivseks ning hakkas neid valimatult ründama. Pealtnägijate sõnul hüppas vihane koer lastele peale, hammustas neid ja lohistas neid mööda maad. Ühe ohvri sõnul minestas ta pärast seda, kui koer temast lõugadega kinni haaras ning teise lapse vanem kirjeldas, et tema tütre jalal oli sügav haav ning mitu väiksemat torkehaava. Lõpuks õnnestus kahel läheduses elaval mehel koer maha suruda ning ta kinni siduda.

39-aastase Neali neljaks aastaks vangi mõistnud kohtuniku Sarah Malletti sõnul oli naise käitumine «ääretult vastutustundetu». Neal ei kontrollinud mingil moel oma agressiivseks treenitud koera ning põhjustas läbi selle mitmele lapsele füüsilise ja psühholoogilise trauma. Lisaks vanglakaristusele jäeti naine eluks ajaks koerapidamisloast ilma, koer Marley pandi aga magama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles