Galerii: imelised loomapildid parimate ökoloogiafotode konkursilt

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

British Ecological Society ehk Briti Ökoloogiaühing kuulutas hiljuti välja fotokonkursi «Capturing Ecology» võitjad ning nüüd toome teie ette konkursil autasustatud loomafotod.

Iga-aastasel konkursil osalevad rahvusvahelised ökoloogid ning ökoloogiaüliõpilased, et tõmmata tähelepanu ökoloogia erinevatele tahkudele. Laekunud võistlustööd kujutasid floorat ja faunat üle maailma ning varieerusid kaunitest loodusnähtustest jahihoos loomadeni.

Konkursi võitjaks valiti Christopher Beirne, kellele tõi esikoha foto saaki jahtivast otselotist. Loom kasutab inimtekkelisi radu, et tihedas vihmametsas kiiremini ja mugavamalt liikuda ning ühel neist see ettevaatlik ja öise eluviisiga kass kaamerasilma ette jäigi.

Kõik võidutööd pannakse kokku näituseks ning eksponeeritakse Briti Ökoloogiaühingu iga-aastasel üritusel «Ecology across Borders», mis toob kokku 1500 ökoloogi 60 maailma riigist. Konkursi žürii koosnes viiest ökoloogist ning rahvusvaheliselt tunnustatud loodusfotograafidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles