Video: lõviemal on kolme imearmsa pojaga käpad tööd täis

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Blank Park Zoo / Facebook

Iowa Blank Parki loomaaia emalõvil Neemal tuleb tegus pühadeperiood — novembri keskpaigal sünnitas ta kolm kutsikat. 

Kutsikad, kaks tüdrukut ja üks poiss, sündisid küll alakaalulistena, kuid see oli pesakonna suuruse tõttu juba teada ning nüüdseks on nad kosumas. Kõige noorem kutsikatest on oma kahest õest suuruse poolest maha jäänud, kuid talle antakse lisatoitu ning talitajad hoiavad tema tervisel silma peal

«Neema on olnud väga kaitsev ja hellitav ema,» sõnas loomaaia peaveterinaar June Olds. «Samas usaldab ta talitajaid piisavalt, et kutsikad arstlike kontrollide ajaks üksi jätta ning see on muljetavaldav.» Neema sünnitas kokku viis kutsikat, kuid kaks viimasena sündinut olid liiga nõrgad ning surid peagi. Neema ja kutsikad on praegu veel külastajate eest peidus ning väikesed lõvipojad ei saa suurde aedikusse enne, kui nad vaktsineeritud on.

 

A post shared by Blank Park Zoo (@blankparkzoo) on

Kuna viimase 20 aasta jooksul on looduses elavate lõvide populatsioon kahanenud 40 protsendi võrra, aitavad kutsikad oma liigi säilimisele kaasa. Lõvid on ainukesed sotsiaalsed suured kaslased, kes elavad karjades. Praegu elab metsikult umbes 20 000 –30 000 isendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles