Omaniku silme all sai välgutabamusest hukka kolm hobust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Marina Schwinkowski / Scanpix

Äikesetormid ei ole ohtlikud vaid inimestele — Austraalias Tarpeenas nägi hobuseomanik Lynn Brierley, kuidas kolm tema viiest hobusest välgulöögi tagajärjel koheselt hukkusid.

«Väljas hakkas sadama tugevat vihma ning ma nägin, et ühele mu hobustest oli tekk peale jäänud,» kirjeldas Brierley. «Ma läksin õue ning olin neist jõudnud mõne meetri kaugusele, kui nägin umbes jalgpalli suurust valguskera.» Välk, mille tekitatud heli sarnanes Brierley sõnul püssilasule, tappis hetkega kolm viiest aedikus olnud hobusest. Ellu jäänud kaks hobust olid teistest umbes kolm meetrit eemal ning kuigi Brierley nentis, et ta oli varem kuulnud lugusid välgutabamuse saanud hobustest, ei teadnud ta, et see võib juhtuda mitme loomaga korraga.

Üks kolmest hukkunud hobusest oli vanurite teraapialoom, teine pidas pensionipõlve ning kolmas oli ilma hammasteta erivajadustega hobune. «Kurval kombel kaotasin ma täna kolm oma neljajalgset sõpra välgutabamuse tõttu,» kirjutas naine Facebookis avaldatud postituses. «Seega palun — kui sa seda loed, kallista oma lemmikut kõvasti ning pea meeles, et ka loomadele on äikesetormid ohtlikud. Me ei taha, et ükski loomaomanik peaks tundma sama, mida meie praegu läbi elame.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles