Armas video: emaelevant tänab oma poja päästjaid lehvitusega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Philimon Bulawayo / Reuters / Scanpix

Indias Thattekadi lähistel kukkus mahajäetud kaevu noor elevant, kes sealt enam välja ei saanud. Piirkonnas elavad inimesed kuulsid elevandikarja hädakutsungeid ning tõttasid appi.

Öösel kaevu kukkunud elevandipoeg oli seal veetnud mitu tundi, kui päästjad lõpuks kohale jõudsid. Abitu elevandikari ootas aga kaevu lähedal ning nende trompetihääled hädaolukorrast märku andsidki. Kohale toodud ekskavaatori abil hakati kaevama kaldteega kanalit, mida mööda elevant välja saaks jalutada. Kogu töö jooksul püsis kari pühendunult läheduses ning kohalolnute sõnul olid elevandid nähtavalt endast väljas. Päästemissioon kestis kokku viis tundi ning lõppes õnnelikult — elevandipoeg sai mööda kaldteed kaevust välja ning ühines taas oma perega, kes teda kohe londipaitustega lohutama asusid.

See polnud aga kõik: enne, kui kari taas minekule asus, pöördus elevandipoja ema päästjate poole ning vehkis oma londiga, justkui neile tänuks lehvitades. Elevantide intelligents on üldtuntud — nad on võimelised näitama eri emotsioone nagu rõõm, kurbus, lein ja mänguhimulisus. Samuti on neil suurepärane mälu ning võime probleeme lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles