Eriti armas: kahekuused saarmapojad avastavad maailma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Linda McPherson / Facebook

Inglismaal Woburni safaripargis sündis septembri lõpus pesakond saarmakutsikaid ning nüüd on loomakesed lõpuks ka rahva ette toodud.

Kokku sündis neli saarmast, kes on oma vanematele Kovule ja Kelanile teine pesakond. Väikeste saarmate 2016. aastal sündinud õed-vennad on vanematele kasvatamisel abiks. Saarmakutsikatele, kellest kolm on isased ja üks emane, tehti hiljaaegu esimene läbivaatus, mille käigus paigaldati mikrokiibid ja kontrolliti loomade tervist. 

Foto: Woburn Safari Park / Facebook

Talitaja Louise Moody sõnul on saarmaste eest hoolitsejad väga õnnelikud, et ema Kelani taas kord edukalt terve ja tugeva pesakonna poegi sünnitas. «Vanemad saarmad on väikeste hoolitsemise suhtes väga entusiastlikud, hoiavad neil silma peal ning toovad süüa,» sõnas naine.

Neli saarmapoega ja seitse vanemat looma elavad nüüd ühes aedikus ning praegu õpivad pisikesed ujuma. Selle jaoks on nende basseini veetase ka madalamaks tehtud ning jääb selliseks seni, kuni saarmapoegadel ujumisoskus käpas on. Mõne kuu pärast suunduvad eelmisel aastal sündinud pesakonna saarmad elama uutesse loomaaedadesse, et saada osaks saarmaste kasvatus- ja säilitusprogrammist. 

Foto: Woburn Safari Park / Facebook

Aasia väikeküünis-saarmad on üks vähestest saarmaliikidest, kes elavad sotsiaalsetes gruppides ning paaride vahel on tugevad sidemed. Nii emas- kui ka isasloom osalevad järeltulijate kasvatamises ning looduses, kus saarmad elavad kuni 12-pealistes gruppides, aitavad ka teised täiskasvanud loomad laste eest hoolt kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles