Maha lastud tsirkusetiigri põgenemise taga olid kurjad kavatsused

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anton Eine / panthermedia.net / Scanpix

Möödunud reede õhtul rändtsirkusest Pariisi tänavatele põgenema pääsenud tiigri puuri lukk oli katki lõigatud, sõnas looma maha lasknud tsirkuseomanik.

Eric Bormann, kes on üks Bormann-Moreno tsirkuse juhte, oli sunnitud 200-kilogrammise tiigri Eiffeli torni läheduses maha laskma, sest loom kujutas piirkonna elanikele ohtu. Vihased loomakaitsjad hakkasid seejärel sotsiaalmeedias levitama surnud tiigri fotot ning nõudma, et Prantsusmaa valitsus loomatsirkused keelustaks.

Bormann, kes on lisaks tsirkuse juhatamisele ka tiigrite talitaja, sõnas uudisteagentuurile AFP, et tsirkuse 40-aastase tegutsemisaja jooksul ei ole nende juurest mitte ükski loom põgenema pääsenud. Seda seetõttu, et kõik loomad on topeltpuurides — isegi kui üks lukustussüsteem peaks mingil põhjusel katki minema, jääb teine paika ning loomadel ei ole võimalik välja saada.

Mevy-nimelise tiigri puuri välimine uks oli aga lahti ning sisemist ust lukustav kett katki lõigatud. «Tõenäoliselt on Mevy põgenemise taga mõni pahatahtlik inimene,» sõnas Bormann, kes tiigrit tolle sünnist saati kasvatanud oli. «Puuriust hoidis kinni ketiga lukk ning kett oli katki lõigatud.» Bormann lisas, et tema on tiigrite eest hoolitseja ning loomadega tegemisel on paigas ranged turvareeglid. 

Uinuti kasutamine oli mehe sõnul välistatud, sest rohu mõjumine võtab aega ning oli oht, et tiiger ründab inimesi. Kõik üheksa Bormann-Moreno tsirkuse tiigrit on seal sündinud ja kasvanud ning Bormann kinnitas, et loomi koheldakse ülima hoole ja austusega. Politsei üritab nüüd Mevy vabadusselaskja välja uurida ning tsirkus alustab vaatamata tiigri surmale 3. detsembril plaanilise programmiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles