Tallinna loomaia jääkarud on valmis sel nädalavahetusel sünnipäeva tähistama

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sel nädalal tähistavad kolm Tallinna loomaaias elavat jääkaru sünnipäeva — Nora ja Nord reedel ning Aron pühapäeval. Kuna jääkarude sünnipäevad on lähestikku, tähistatakse kolme jääkaru sünnipäeva pühapäeval, 26. novembril.

Sel nädalal on kolmel Tallinna loomaaias elaval jääkarul sünnipäevad: Nora ja Nord on sündinud 24. novembril ning Aron 26. novembril. Kuna sünnipäevad on lähestikku, tähistatakse neid koos pühapäeval, 26. novembril. Sünnipäevakülalised on oodatud juba alates kella 10 loomaaia põhjavärava (Paldiski mnt 145) lähedal asuvasse jääkarumaailma.

Pidu on seda erilisem, et järgmist sünnipäeva tähistab Nora juba Viinis asuvas Schönbrunni loomaaias, kuhu ta enne jõule kolib. Isakaru Nord aga tuuakse esimesel võimalusel loomaaia vanast karumajast uude, oktoobri algul avatud jääkarumaailma. Sünnipäeva puhul saavad jääkarud kingitusi ning loomaaiakülalistele kõnelevad neist Aleksei Turovski ja Anne Saluneem.

AJAKAVA:

kl 10 – Uues jääkarumaailmas antakse Aronile ja Friidale pajupallid, jääkarudest räägib Aleksei Turovski
kl 11–14 – Jääkarumaailma juures asuvas majas toimub jääkaruteemaline meisterdamise töötuba
kl 12 – Nora ja Nord saavad vanas karumajas kingitused, jääkarudest jutustab lugusid Anne Saluneem
kl 14 – Aron ja Friida saavad jääkarumaailmas kingituse, toimuvat kommenteerib Aleksei Turovski
kl 15 – algab keskkonnahariduskeskuse Kopra klassis vaipade valmistamise töötuba

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles