Tšiilis leiti tõrvaauku visatuna kolm koerakutsikat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Professionaalne Tšiili koerahooldaja Claudio Morales sai sel teisipäeval hädakutse Antofagasta loomade varjupaigast, kuhu oli saabunud kaks tõrvaga kaetud kutsikat.

Kutsikaid, kelle vanus on viie ja seitsme kuu vahel, leiti kolmekesi, ent Moralese kohale jõudmise ajaks oli üks neist surnud. Mees, kes oli ka varem sarnase juhtumiga tegelenud, pöördus abipalvega sotsiaalmeedia poole ning vähem kui 15 minutiga oli ta saanud piisavalt riiet ja juurviljaõli, et kutsikate puhastamisega algust teha.

Morales sõnas Reutersile, et Antfogasta elanikud olid väga abivalmid ja reageerisid kiiresti. Mees tegi kutsikate puhastamisest ka Facebooki otseülekande, mida on jälginud üle 460 000 inimese. Mehel kulus kaks tundi, et kutsikad puhtaks teha ning seejärel viidi nad loomaarsti juurde intensiivravisse. Kahjuks suri üks kutsikatest järgmisel hommikul, ent teine on stabiilses seisus arsti hoole all ning talle hakatakse peagi omanikku otsima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles