Tahmatont: päästjad tõid korstnast välja sinna kinni jäänud öökulli

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaal tõid loomapäästjad ühest korstnast välja sinna kinni jäänud öökulli, kes oli pealaest jalatallani tahmaga kaetud.

Üks Shropshire'i majaomanik kutsus möödunud pühapäeva õhtul oma majja loomakaitseseltsi RSPCA vabatahtlikud, sest tema ahjulõõrist oli kosta imelikku kraapimist.

Kohapeal selgus, et korstnasse oli kuidagi sattunud öökull ning lõõr oli niivõrd kitsas, et linnul ei õnnestunud end enam välja pigistada. Läks pea poolteist tundi, kuni öökull lõpuks kätte saadi ning korstnast välja toomisel meenutas ta rohkem tahmatonti kui öökulli. Koheselt viidi lind loomaarsti juurde läbivaatusele ning seal sai selgeks, et suuri vigastusi tal polnud. Seejärel tehti lind loomulikult ka tahmast puhtaks ja lasti tal puhata. Nüüd on öökull metsloomade varjupaigas läbielatust taastumas ja ootab taas vabasse loodusesse saatmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles