Tobe olukord: hirv lippab ringi, võrkkiik sarve külge takerdunud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanadas Briti Columbias hoiab kohalikke tagajalgadel isahirv, kes on juba augustikuust saati ringi liikunud, lilla võrkkiigepusa sarve küljes.

Hirv, kes on endale nimeks saanud Hammy, avastati augustis ühest tagaaiast võrkkiige külge kinni jäänuna. Tobeda veana lõikasid aga appi kutsutud politseinikud võrkkiige kõigepealt puu küljest lahti, tegemata kindlaks, et hirv põgenema ei pääse. Justnimelt see aga juhtuski ning Hammy kadus kui välk ja väldib jätkuvalt püüdjaid. 

Hammy olukord valmistab kohalikele loomakaitsjatele muret, sest peagi hakkavad isahirved omavahel sarvi ristama ning kardetakse, et veel mõni loom võib Hammy võrkkiike takerduda. Linnaelanikud on aga Hammyst vaimustuses ning talle on loodud Faebooki lehekülg, kuhu Hammy nägijad temast pilte postitavad. Kohaliku kuulsusena on Hammyst seintele tehtud graffitimaalinguid ning linnaelanikud kannavad tema pildiga särke 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles