Eksperiment: kuidas reageerivad suuremad ja väiksemad kaslased oma peegelpildile

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Inimesed ei ole ainukesed elusolendid, kes end peeglist ära tunnevad. Kõik suured inimahvid on peeglitesti läbinud ning sinna klubisse kuuluvad ka delfiinid, elevandid, mõõkvaalad ja isegi harakad.

Loomulikult on raske öelda, mida loom peeglisse vaadates mõtleb — kas siis, kui koer oma peegelpildi peale haugub ning seejärel huvi kaotab, on ta ennast lõpuks ära tundnud? Teadlased otsivad peeglitestide ajal kindlaid enesele suunatud reaktsioone: näiteks inimahvid kasutasid peeglit enese puhastamiseks ja võtsid selle abil ära oma pea peal olnud kleepsu.

Peeglitestil on palju kritiseerijaid, sest tegu pole täppisteadusega, ent sellegipoolest on seda huvitav ja kohati humoorikas vaadata. Kuigi allpool olev video ei kasuta peegleid testimiseks, on selle näol tegu toreda kollektsiooniga kaslastest, kes oma peegelpiltidele reageerivad. Video filmiti Florida loomade varjupaigas Big Cat Rescue, mis keskendub eksootiliste kaslaste päästmisele ja rehabiliteerimisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles