Liiga armas video: väike ninasarvikupoeg hüpleb mudas ja on vihmasajust vaimustuses

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Mõni vaatepilt on nii armas, et ähvardab lausa hinge kinni võtta. Just nii võib kirjeldada videot ninasarvikupojast, kes oma ema sabas rõõmsalt ringi kepsutab ning mudaga mängib.

Veel nimeta väike sarvik sündis 31. oktoobril Taronga loomaaias Austraalias ning ta on seal juba teine sel aastal sündinud ninasarvik. Ema Bakhita tiinus kestis 15 kuud ning vasikas on suurepärase tervise juures ja tugev. 

«Bakhita on kogenenud ja hoolitsev ema ning kuigi ta on oma poja üle kaitsev, usaldab ta talitajaid,» teatas talitaja Scott Smith. «Iga ninasarviku sünd on eriline, ent kaks ühe aasta jooksul on midagi erakordset ning me oleme selle üle väga õnnelikud.» Julge ninasarvikupoeg on ka juba üksi talitajatega tutvust teinud ning seda ohu vältimiseks aedikus, mille ava on tema ema jaoks liiga väike. Sündides kaalus sarvik 35-40 kilogrammi ning juba praegu, vaid kolme nädala vanusena, galopeerib ta rõõmsalt mööda aedikut ringi ning julgeb ka ema kaitsvast varjust eemale maailma uudistama minna.

Taronga loomaaed on ainuke Austraalias, kus on õnnestunud üles kasvatada kolm eri ninasarvikuliiki — teravmokk-ninasarvik, valge-ninasarvik ning India ninasarvik. Teravmokk-ninasarvikud elavad Aafrikas, kindla järelevalve all peamiselt rahvusparkides Keenias, Tansaanias, Lõuna-Aafrika Vabariigis, Namiibias ja Zimbabwes. Teravmokk-ninasarvik on esindatud ka Tallinna Loomaaia kollektsioonis: alates 27. aprillist 2013 elavad loomaaias isane ninasarvik Kigoma ja emane ninasarvik Kibibi. 3. juunil 2017 sündis neile emane vasikas, kes sai nimeks Kibeta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles