Imeline muutumine: kahekilose pulstunud karvahunniku alt ilmus välja väike armas koer

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Clarksdale'is Missisippis leiti eelmise nädala lõpus ühest tagaaiast koer, kelle karv oli kasvanud nii pikaks ja sasiseks, et see takistas loomal liikumist. Päästjatel läks looma pügamisega kolm tundi, ent tulemus oli iga minutit väärt.

Kolme- või neljaastane koer, kes sai endale nimeks Rags, oli Clarksdale'i loomade varjupaiga vabatahtlike sõnul kõige pulstunuma karvaga koer, keda nad iial näinud olid. Käärid karvast üle ei käinud ning seetõttu pidid abistajad välja tooma pügamismasina. Mahajäetud koer kõndis ebaloomulikult, sest tema jalgade ümber olevad karvad olid üksteise külge takerdunud ega lasknud loomal enam vabalt liikuda. Kolme inimese koostööl kulus kolm tundi, enne kui Rags endale uue ja kasitud välimuse sai. 

«Rags on nüüd kui teine koer ning arvatavasti on ta oma uue välimuse üle väga õnnelik,» sõnas varjupaiga esindaja Paige Daugherty. «Ta oli kirpudest puretud ning haavandeid täis, ent pärast ravikuuri tunneb ta end palju mugavamalt kui varem.» Rags sai enda käsutusse ka pehme koeravoodi, kus ta magada armastab. Ta on katsumustest hoolega taastumas ning on nüüd ka palju mänguhimulisem. Koera karva halb seisukord näitas, et tõenäoliselt oli ta aastaid ilma hoolitsuseta elanud. Sellegipoolest oli Rags kogu muutumise ajal täiesti rahulik ning lasi enda kallal tööd teha, justkui teades, et see on tema enda heaolu nimel. Kuigi koera probleemid ei ole veel täielikult kadunud — varjupaik kogub praegu raha tema parasiidinakkuse raviks — otsitakse talle juba praegu uut kodu ning vabatahtlikud loodavad, et peagi on tal armastav pere. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles