30-meetrise kaljuastangu peale roninud kassi jaoks lasti käiku erakordne päästemissioon

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

California loomakaitsjad said hiljuti ebatavalise väljakutse — üks must kass oli roninud kõrgele kaljuastangule ning ei julgenud sealt enam alla tulla.

Zion, kes on kogu oma elu olnud toakass, sai Oktoobri lõpus kogemata majast välja ning lõpetas oma rännaku maapinnast 30 meetri kõrgusel. Kassi omanik helistas loomakaitsjatele ning appi saadeti SMART ehk Los Angelese loomadele spetsialiseerunud päästeüksus.  Meeskonnaliikmed Gaby Lera ja Annette Ramirez olid sunnitud köitega mööda järsku kaljuseina kassini laskuma ning kuigi Zion osutas päästjatele vastupanu, õnnestus neil kass lõpuks võrkpüünisesse sulgeda ning ohutult maapinnale toimetada. 

SMART võib päästeüksusena uhkeldada sajaprotsendilise õnnestumistejadaga — nad on hädast päästnud kõik loomad, kellele nad appi kutsuti. Meeskonnaliikmed on pidanud pugema maa-alustesse kaevanduskäikudesse kassipoegi päästma, püüdma võrku takerdunud metsikut hane ning laskuma mööda viiekorruselist hoonet, et leida jalutama läinud kameeleon. 

Annette Ramirez sõnas, et nemad on viimane piir — kui SMART looma kätte ei saa, ei suuda seda tõenäoliselt keegi. 2004. aastal loodud üksus on esimene omanäoline ning neil läks viis aastat enne, kui Los Angelese võimud nad ametlikeks päästjateks tunnistasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles