Aerusurfaja filmis ehmatavalt lähedast kohtumist küürvaalaga

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kuvatõmmis videost / Facebook

«Ma tundsin end pigem aukartlikult kui hirmunult,» kirjeldas aerusurfaja Brian Shea oma kohtumist uudishimuliku küürvaalaga, kes tema surfilaua kõrval veest välja tuli.

Shea on surfamise ja ujumisega tegelenud 40 aastat ning on selle aja jooksul näinud suurt hulka mereloomi. Möödunud nädalavahetuse kohtumist vaalaga ei suuda aga ükski varasematest (ja tõenäoliselt ka eesootavatest) loomadest üle lüüa. Shea oli parajasti New Jersey ranniku lähedal surfamas, kui temast umbes kuue meetri kaugusel riivas hetkeks veepinda küürvaal. Vaid mõned sekundid hiljem ilmus loom taas välja, ent seekord oli ta Shea surfilauast vaevu aerupikkuse kaugusel. Vaal, kes tõenäoliselt imeliku olevuse vastu lihtsalt huvi tundis, ei jäänud kauaks ning uhke sabalöögiga kadus ta taas sügavikku.

Shea nentis, et kuigi tema ja ta tütar näevad surfates tihti vaalu ja delfiine, ei ole neil kunagi nendega nii lähedast kokkupuudet olnud. «Minu jaoks on see kogemus miski, mille nägemise üle ma väga õnnelik olen,» sõnas Shea. Mees nägi veel samal päeval kaldalt vaalu, ent kogemust, mis teda ees ootas, ei oleks ta osanud uneski näha. Shea, kes Facebookis regulaarselt oma vaadeldud loomadest infot jagab, postitas vaalast ka video ning kirjutas sinna juurde, et kuigi ta on surfanud kaunites vetest Tahitist Californiani välja, oli seekordne kogemus midagi täiesti erakordset ning ta on tänulik, et see juhtus tema kodurannas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles