Enam armsamaks on raske minna: loomaaias tutvustati nelja saarmabeebit

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Zoo Osnabrück / Facebook

Augusti alguses sündis Osnabrücki loomaaias neli Aasia saarmat, keda lõpuks ka laiemale avalikkusele tutvustati. 

Foto: Zoo Osnabrück / Facebook

Loomaaia arstide sõnul on kõik saarmakutsikad hea tervise juures, ent üks neist varjab hoolega oma sugu — seni on kindlaks tehtud kaks tüdrukut ja üks poiss, ent kõige väiksem ja vilkam saarmas ei taha end talitajale läbi vaatamiseks kätte anda. 

Foto: Zoo Osnabrück / Facebook

Saarmad on juba kätte saanud esimesed vaktsiinisüstid ning samuti paigaldati neile kõigile mikrokiibid, mis aitavad loomi vajadusel tuvastada. Kuigi Aasia väikeküünis-saarmad on punases raamatus märgitud kui ohualtis liik, on looduses elavad loomad vägagi ohustatud nende elukeskkonna hävimise tõttu ning samuti kahjustavad neid küttimine ja saastatus. Aasia saarmate näol on tegu maailma väikseima saarmaliigiga ning nende looduslikeks elukohtadeks on mageveega märgalad ja mangroovid Kagu-Aasias. Erinevalt meresaarmatest veedavad nad aega pigem maal kui vees, ent nad on sellegipoolest suurepärased ja vastupidavad ujujad. Aasia väikeküünis-saarmad on üks vähestest saarmaliikidest, kes elavad sotsiaalsetes gruppides ning paaride vahel on tugevad sidemed. Nii emas- kui ka isasloom osalevad järeltulijate kasvatamises ning looduses, kus saarmad elavad kuni 12-pealistes gruppides, aitavad ka teised täiskasvanud loomad laste eest hoolt kanda.

Foto: Zoo Osnabrück / Facebook
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles