Armas ja eriline: tubli jänes ei lase iseärasusel oma elu häirida

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ginny on omamoodi — kuigi ta sündis täiesti tavalise pikk-kõrvana, kaldus ta pea hiljem parasiidirünnaku järel ühele küljele ning jänes ei ole enam võimeline seda püsti hoidma. 

Kui Ginny omanik Caroline Rohwedder 2012. aastal kolmeaastase jänese enda juurde võttis, ei olnud loomakesel pealtnäha midagi viga. Aasta hiljem kaldus jänku pea aga ühele poole ning tõenäoliselt oli tegu kaasasündinud parasiidi tööga. Sellegipoolest on Ginny võimeline normaalselt sööma, jooma ja mängima täpselt nii, nagu iga teinegi jänes. 

Rohwedderi sõnul kannavad parasiiti paljud jänesed, ent vaid kümnel protsendil neist esineb haigussümptomeid nagu Ginnyl. «Ma ärkasin ühel hommikul ning Ginny pea oli ühel küljel,» rääkis Rohwedder. «See oli esialgu väga hirmus, aga ta sai vajaliku meditsiinilise abi ning saab nüüd joosta ja hüpata nagu varemgi.» 

Paljud inimesed on Rohwedderile öelnud, et loom tuleks magama panna, ent «katkine» välimus ei tähenda katkist sisu — ka erivajadustega loomadel on õigus ja võime elada õnnelikku elu. Kuigi haige looma eest hoolitsemine võib tunduda raske tööna, korvab vastu saadud armastus ja heaolu kõik halva ning Rohwedder on tänulik, et tal on võimalus üht väikest abivajajat aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles