Kasspresident Mango, konservinõrkusega Tikker ja sõbrad ootavad sooja paikätt ning lisa oma krõbinafondi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Käes on külmad talveõhtud ning Kasside Turvakodu asukad on ennast mõnusalt pesadesse kerra tõmmanud, et üheskoos järgnevad kuud võimalikult minimaalse soojakaoga mööda saata. 

Külma ei tule aga kaua karta, sest juba sel reedel ja laupäeval kogunevad kõik neljajalgsed nurrumootorid ja nende sõbrad hilistel õhtutundidel üheskoos turvakodusse, et võidelda pimeduse ja jäiste ilmad vastu südamesoojusega. Üheskoos istutakse praksuva kamina äärde, et juua sooja teed ning rääkida hoolealustest vahvaid ja põnevaid lugusid.

17. ja 18. novembril kell 20-23 toimuvatel kaminaõhtutel osalemine on küll tasuline, ent iga müüdud pilet on kiisudele suureks abiks. Kogu saadud tulu läheb Kasside Turvakodu esmaabifondi, mis on loodud vigastatud loomade esmaste kliinikukulude katmiseks.

Kaminaõhtu pilet maksab 3 eurot ja tasuda saab nii eelregistreerides kui ka sularahas kohapeal. Lisaks saavad huvilised osta Turvakodu logoga helkureid, puslesid, šokolaade ning palju muud huvitavat. Muidugi oleksid kõik kiisud väga õnnelikud ka pisikeste kingituste üle, mis muudaksid nende kodu ootuse natukenegi rõõmsamaks. Kuna atmosfääri loomiseks on külastajate arv piiratud, paluvad Turvakodu vabatahtlikud kõikidel huvilistel kindlasti eelregistreeruda, andes oma külastussoovist teada meiliaadressile info@kassideturvakodu.ee.

Aidata saab ka muul viisil

Nädalavahetuseti on meist paljudel tihti juba oma plaanid ning kui sa tead, et seekord sa kohale tõesti ei jõua, on kiisusid võimalik aidata ka teistmoodi. Hüljatud ja kodutute kasside-koerte hulk on Eestis tohutu. Igal aastal jõuab Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehasesse 16 tonni lemmikloomade jäätmeid – need on loomad, kes on jätnud oma elu tänavale.

Kasside Turvakodu  on üks loomi päästvatest eraalgatuslikest ühingutest, mis võitleb selle üle jõu käiva probleemiga, ent ainult heast tahtest ei piisa. Turvakodu tegevjuhi Kadri Kroonmäe sõnul on Kasside Turvakodus praegu kodu ootamas üle 300 kassi, sest vastu püütakse võtta nii palju abivajajaid kui võimalik ning kassid on Turvakodu hoole all seni, kuni keegi neile päriskodu pakub. Kiisud vajavad igapäevast hoolt nii toidu-joogi, peavarju kui ka ravikulude näol. Loomulikult on alati oodatud ka vabatahtlikud, kes saavad kassidele pakkuda ajutisi hoiukodusid ning neid külaskäikudega lõbustada. Kui sa tunned, et ka sina tahad aidata, on selleks mitu võimalust.

Nurrumootorite abistamiseks saad anda oma panuse:

Annetades pangaarvele

Saaja: MTÜ Kasside Turvakodu
IBAN: EE712200221035355855
SWIFT: HABAEE2X
Selgitus: Kiisudele

Helistades annetustelefonidel:

900 6700 - kõne hind 10€
900 6575 – kõne hind 5€
900 6570 – kõne hind 2€

(Annetada saab Telia, Elisa ja Tele2 võrkudest.)

Ning loomulikult pakkudes seltskonda, ajutist peavarju või ka päriskodu kassidele, kellel omaenda pesapaika veel ei ole.

  • Kaminaõhtud toimuvad 17. ja 18. novembril kell 20-23
  • Pilet 3 eurot, kogu piletitulu läheb kasside esmaabifondi
  • Kohad on piiratud, eelregistreerimine aadressil info@kassideturvakodu.ee

Kohtume praksuva kamina ääres! Kiisud ootavad sind!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles