Video: Perthi loomaaias sündisid haruldased binturongid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Perth Zoo / Facebook

Perthi loomaaial on põhjust tähistada — septembris sündis seal loomaaia 119-aastase ajaloo jooksul kõige esimene pesakond binturonge.

Kahe väikse binturongi vanemad saabusid Perthi 2016. aastal Singapurist eesmärgiga loomaaias pesakond luua. Talitaja Marty Bolandi sõnul on suurepärane, et kaks haruldast loomabeebit nii lühikese ajaga saabusid. «Binturongidel on võime pärast paaritumist oma rasedust edasi lükata seni, kuni nad tunnevad, et nende keskkond on sobiv ning me oleme õnnelikud, et loomad end siin ohutult tunnevad,» sõnas Boland. 

Poegade ema Selasa jaoks on tegu esimese pesakonnaga, ent ta tunneb end hästi ja kannab oma järeltulijate eest korralikult hoolt. Samuti usaldab ta talitajaid ning laseb neil pisikesi kaalumiseks ja tervisekontrolliks käes hoida. Poegade silmad avanesid esmakordselt alles hiljuti ning peagi on nad piisavalt uudishimu täis, et hakkavad oma aedikus ringi sahmerdama. Talitaja Boland naljatas, et enne kui külastajad loomi näevad, tunnevad nad nende lõhna — binturongid on tuntud oma tugeva lõhna poolest, mis sarnaneb popkorniaroomile. 

Looduslikult elavad binturongid Lõuna- ja Kagu-Aasias ning nad on omnivoorid, süües linde, kala, putukaid ja puuvilju. Pesakonnas on tavaliselt kaks poega, ent neid võib harvadel juhtudel sündida ka kuni kuus. Binturongide populatsioon on kahanemas ning praegu klassifitseeritakse neid haavatavana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles