«Reporteri» video: Pärnumaal lasti vabadusse Eesti vanim kaljukotkas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7. novembril lasti vabasse loodusesse Eesti Maaülikooli loomakliinikus ravi saanud haruldane kaljukotkas, kes vajas abi pliimürgistusest taastumiseks, ning noor merikotkas, kes oli lennuvõimetu murtud sulgede tõttu. 

Loomaarsti ja Eesti Maaülikooli doktorandi Madis Leivitsa sõnul on Pärnumaalt leitud kaljukotka näol tegemist Eesti vanimaga. Et kotkas on rõngastatud 1992. aastal, on ta tänaseks üle kahekümne viie aasta vana. Kaljukotkas sai uue värvilise rõnga GPS-saatjaga, mille järgi on tulevikus võimalik tuvastada tema liikumise territooriumi.

Noor merikotkas oli halvas seisukorras ning tal oli teadmata põhjusel suur hulk murdunud sulgi. Samuti olid tal välisparasiidid, mille käest loomaarstid kotka päästsid. Arstide käe all said mõlemad kotkad elujõu tagasi, on lendamiseks heas seisus ning treenitud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles