Kolm küsimust, millele hoiukodupakkuja kõige sagedamini vastama peab

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepilt
Perepilt Foto: Kerti Kulper

Kerti sai ühe hoobiga nelja kiisupoja kasuemaks ning selle aja jooksul, kui ta on neile hoiukodu pakkunud, on ta pidanud vastama mitmele küsimusele. Ta toob välja neist kolm kõige levinumat.

Kas need kassid jäävad nüüd sulle?

Ainult sel juhul, kui ma otsustan mõne neist endale jätta ja turvakoduga loovutuslepingu sõlmin. Senikaua on hoiukodus elavad kiisud aga turvakodu omad. Ei tasu karta, et varjupaik «unustaks» kassid hoiukodusse – kui peaks selguma, et sa ei saa enam hoiukodu pakkuda, siis tuleb sellest oma kontaktisikut teavitada ning kiisule leitakse uus elukoht.

Kas sa pead ise neile nüüd uue kodu leidma?

Ei, aga ma võin sellele protsessile kaasa aidata. Turvakodu jagab ise aktiivselt kiisude kuulutusi ja olen ka enda sotsiaalmeedias jaganud nende pilte, et kõik kiisud armastava kodu leiaksid.

Kas sa pead ise kõik kulud kandma?

Ei pea, turvakodu hoolitseb hoiukodude eest, tuleb vaid vajadustest kontaktisikule märku anda. Mina küsisin turvakodust kiisudele ussirohtu ja kliinikuarvete eest hoolitses samuti turvakodu. Jooksvate kulude – toit, liiv, mänguasjad jms – eest olen ise hoolt kandnud, aga kui tarvis, siis saab neidki asju läbi turvakodu.

Kes soovib rohkem infot selle kohta, kuidas kassidele hoiukodu pakkuda, kirjutagu info@kassideturvakodu.ee.

Loe pikemalt sellest, mida hoiukodud endast kujutavad siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles