Galerii: Sony esitles taaselustatud robotlemmikut

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1999. aastal lasi Sony välja robotkoera AIBO, mis sai koheselt populaarseks ning seda toodeti erinevates variatsioonides kuni 2006. aastani. Nüüd otsustati AIBO aga taas tagasi tuua ja teha see loomutruumaks kui kunagi varem.

Kuulujutud osutusid tõeks ning täiesti uue brändi asemel otsustas Sony AIBO taaselustada. Pärast kümmet aastat varjusurma on uus mudel — nüüd ilma läbiva suurtäheta Aibo — püütud teha nii loomulikuks, kui võimalik.

Sony väidab, et Aibo loob oma perekonnaga emotsionaalse sideme ning pakub neile armastust, õrnust ja rõõmu, mis kaasneb uue pereliikme kasvatamisega. Aibo on õppiv robot ning ta jälgib omanikku ning jätab meelde, mis viimasele rõõmu valmistab ja muret teeb. Aibo sensorid analüüsivad igat heli ja pilti ning pilvetehnoloogia abil saab iga Aibo õppida teiste robotkoerte käitumismalle. Loomulikult tuleb Aiboga kaasa ka telefonirakendus, mis laseb läbi koera kaamera tehtud fotosid vaadata ning osta lisaoskusi, et robotkoerale uusi trikke õpetada. 

Aibo on praegu eeltellimustena saadaval ainult Sony kodumaal Jaapanis ning kompanii ei plaani hetkel teistesse riikidesse laieneda. Aibo ise maksab 198 000 jeeni ehk pea 1500 eurot ning iga kuu tuleb koera eest veel lisaks maksta 22 eurot, et teenus töös hoida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles