Walesi loomaaed otsib paaniliselt taga põgenenud ilvest

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: M.Watson/Ardea/Vida Press

Dean ja Tracy Tweedy ostsid mõni kuu tagasi endale loomapargi, mille asukate hulka kuuluvad muu hulgas lõvid, ahvid ja jaaguar. Abielupaar tunnistas, et tegelikult ei tea nad loomaaia käigus hoidmisest midagi ning nüüd juhtus esimene suurem äpardus — oma aedikust põgenes euraasia ilves, kes on teadmata kadunud.

18 kuud vana ilves Lillith on vabalt ringi jooksnud nädal aega ning Aberystwythi elanikke on hoiatatud, et nad oma farmi- ja lemmikloomadel silma peal hoiaksid. Omanik Tracy Tweedy sõnul on Lillith ohlik ainult siis, kui ta on nurka surutud.

«Ta on metsik ning pole kunagi inimestega kontaktis olnud. Ta kaitseb end ja laseb oma küüned ja hambad käiku, kui teda hirmutada,» ütles Tweedy. Arvatavasti ajas ilves lindu taga, ronis puu otsa ning tegi sealt võimsa hüppe üle aediku. Seinale kõige lähemad puud on nüüdseks maha võetud, ent Lillith ise end näole ei anna.

Tracy Tweedy, kes tegeleb psühhoterapeudina, soovis oma töösse kaasata ka loomi. Loomaaed osteti üsnagi impulsiivselt ning Tweedyd avastasid järsku, et nende hoole all on 300 looma, kelle hulgas on krokodill, surikaadid, maod. Loomadega tegeleb kuus talitajat. Abielupaar on tunnistanud, et töö on olnud oodatust raskem ning nemad ja nende lapsed on loomadega tegeledes ka väiksemaid vigastusi saanud. Nad kinnitavad aga, et nad ei kahetse ostu ning annavad endast parima, et loomaaia töö jätkuks.

Tweedyd olid siiski sunnitud loomaaia ajutiselt sulgema, et kogu jõud põgenenud ilvese otsingutele pühendada. Looma nähti viimati küll loomaaia alal, ent on võimalik, et nüüdseks on ta maalappi ümbritseva aia ületanud ning liigub vabalt kõikjal. Lillithit on otsitud termokaameratega varustatud helikopteritega ning relvastatud politseirühm on ootel, et loom võimalikult kiiresti kinni püüda. Kohalikud ametnikud on loomaaia üksipulgi läbi vaadanud ning võtavad nüüd kasutusele uued meetmed, et selline lugu ei korduks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles