Tallinnas peetakse neljandat loomaõiguste konverentsi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency / Scanpix

10. novembril toimub Salme kultuurikeskuses neljas rahvusvaheline loomaõiguste konverents, kus kuuleb ettekandeid nii akadeemilistest uurimustest kui ka loomaõiguslusaktivismist Eestis ja välismaal. 

Selleaastane konverents küsib, kuidas on tõejärgses ühiskonnas võimalik kaitsta loomade heaolu ja õiguseid. «Kuigi teadmised loomadest ja nende olemusest on ühiskonnas kasvanud ja loomade tundevõimelisus korduvalt tõestatud, on loomade positsioon ühiskonnas jätkuvalt madal ja teadmisi loomadest eiratakse. Konverentsil küsimegi, miks ei jõua sellised teadmised loomakaitsjatest ja akadeemikutest kaugemale,» selgitas ürituse peakorraldaja ja MTÜ loomade eestkoste organisatsiooni Loomus liige Kadri Aavik.

Loomaõiguste konverentsil esinevad Göteborgi Ülikooli haridusteadlane Helena Pedersen, Soome sotsioloog ja aktivist Salla Tuomivaara, Soome ökoloog ja evolutsioonibioloog Noora Kaunisto, Loomuse kommunikatsioonijuht Annika Lepp, Tartu Ülikooli filosoof Eveli Neemre ning Tallinna Ülikooli sotsioloog ja Loomuse liige Kadri Aavik. Päev lõpeb rühmatööga, mille käigus üritatakse leida vastuseid sellele, kuidas edendada loomade kohta teadaoleva kaasaegse teadusliku teadmise jõudmist praktikasse. Päeva esimese poole ettekanded on inglise keeles.

Konverents on tasuta, osalemiseks tuleb registreerida aadressil info@loomus.ee kuni 5. novembrini. Osalejate arv on piiratud. 

Konverentsi «Loomade heaolu ja õigused tõejärgses ühiskonnas» korraldab MTÜ Loomus. Üritust toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu, SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Põhja-Tallinna Valitsus, MTÜ Zoosemu ja Eesti Vegan Selts. Konverents toimub 10. novembril kell 12 - 17 Tallinnas Salme Kultuurikeskuses.

MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegeleb loomade huvide ja õiguste kaitsega ning loomade huvide esindamisega ühiskondlikes aruteludes. Loomus seisab eelkõige nende loomade eest, keda kasutatakse põllumajanduses, loomkatseteks, meelelahutustööstuses ja karusnahkade tootmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles