California «hundiside» pakub loomaarmastajatele harukordset võimalust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @wolfconnection

USA läänerannikul Californias asuv Acton on paradiis hundiarmastajatele: 2009. aastal asutati seal Wolf Connection, mille näol on tegemist looduskaitsealaga mahajäetud võsavillemitele. Selle omanik Teo Alfero on oma päästemissiooni ühendanud võimalusega pakkuda inimestele maagilisi kogemusi. 

66 hektaril asuvas looduspargis elab 25 hunti ja huntkoera ning suuremal osal neist on väärkoheldud taust. Mõni hunt päästeti illegaalsete kasvatajate käest, mõni oli Alfero juurde jõudes surmasuus, ent nad kõik on saanud uue hingamise ja hooliva kodu. 

Wolf Connection ei ole aga lihtsalt kaitseala, vaid eesmärk luua inimeste ja hirmutava mainega huntide vahel side, kasutades loomi inimeste õpetamiseks. Ning õppida meil huntidelt on, sest tegu on tugeva juhtimisoskuse ning karjaeluga loomadega. Varjupaiga heategevuslik külg viib hundid kokku probleemsetest peredest pärit noortega ning annab neile võimaluse õppida läbi loomade hooldamise ja vabatahtlikutöö vastutustundlikkust.

Alfero sõnul oli ta eesmärgiks aidata halvale teele sattunud teismelisi ning huntide eest sattus ta hoolitsema juhuslikult, päästes 2007. aastal  ebaseadusliku kasvataja käest hundikutsika. Kaks aastat hiljem asus ta loomale kaaslast otsima ning otsustas avada kaitseala.

Kord kuus on julgematel külastajatel unikaalne võimalus koos huntidega matkata ja nendega sõprussuhteid luua. Paljud neist jooksevad vabalt inimestega kaasa ning annavad tahtjatele hea meelega «musisid». Retkest osa võtnud Michelle Cano sõnul on tegu lausa unelmaga ning teist sellist kogemust maailmas ei leidu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles