Villakandjate pidu: Madridi tänavatele kogunes üle tuhande lamba

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania farmerid tõid Madridi tänavatele 1300 lammast ning 70 kitse, et tõmmata tähelepanu traditsioonilise karjakasvatuse kadumisele kaasaegse põllumajanduse ning linnastumise tõttu. 

Fiesta de la Transhumancia, nagu seda Hispaanias tuntakse, toimub igal aastal ning on välja sirgunud sajandeid vanast traditsioonist — karjased, kes oma lambad suvel mägedesse viisid ning talvel taas madalamatele karjamaadele tõid, leppisid 1418. aastal Madridi linnaga kokku, et lambad võivad oma teekonnal vabalt läbi linnatänavate liikuda. Lammaste omanikud pidi selle eest maksma 160 maravedit, Hispaanias tollal kasutusel olnud rahaühikut ning ka tänapäeval jälgivad mõned karjased traditsioone ja maksavad oma loomade eest.

Festivali ajal mängisid kõikjal rahvamuusikud ning linnaelanikud ja turistid said näha, kuidas lambad Madridi kuulsatest vaatamisväärsustest möödusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles