Sõprus ei küsi liiki: kass ja saarmas on parimad semud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui oled Bengali kassi omanik, siis tead kindlasti, et see kaunis kassitõug vajab igavuse vältimiseks mängukaaslast. Bengal Samil ei ole partneriks aga mõni omasugune neljajalgne, vaid hoopis väike saarmas nimega Pip.

Sami ja Pipi omaniku Pia Cuijpersi sõnul on kaks sõpra lahutamatud — nad mängivad koos ning teevad üksteise kaisus uinakuid. 

Pia Cuijpers töötab loomaaias talitajana ning kui tema hoole all olev saarmas poegis ning ühte oma järeltulijatest toita ei suutnud, võttis Cuijpers ta enda hoole alla. Cuijpersi sõnul on saarmad oma perega väga lähedased ja seetõttu oli tal vaja Pipile kaaslane leida. Nii nende uueks pereliikmeks sai Bengali kass Sam. 

Kuigi kass suhtus saarmasse esialgu võõrastavalt, said nad juba mõni päev hiljem koos mängides sõpradeks. Peagi hakkasid nad koos magama, teineteist puhastama ja isegi ühest kausist sööma.

Pipil ja Samil on oma tuba, kus koos mängida ja magada, ent Cuijpers korrastab ka enda maja taga asuvat aeda, et kahele sõbrale suur ja korralik mänguplats luua. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles