Sa pead seda nägema! Bernhardiinil on superpikk keel

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Emmanuelle Bonzami / PantherMedia / Scanpix

Guinnessi rekordid mõõdavad kõiksugu ebatavalist ning üheks rekordiomanikuks on saanud koer nimega Mochi, kellel on praegu elus olevate koerte hulgas kõige pikem keel. 

Mochi keele pikkuseks mõõtis loomaarst 18,58 sentimeetrit ning see purustas vana rekordi täielikult – eelmise rekordkoera Puggy keel oli «ainult» 11,43 sentimeetrit. 

Mochi omanikud Carla ja Craig Rickert kirjeldavad teda kui koomilist, armastavat ja lojaalset koera, kes sööb kõige parema meelega maguskartuleid ja maapähklivõid. «Mochi, kes kutsikana hüljati, on meile õpetanud, et eriline olemine pole häbiasi,» sõnas Carla Rickert. «Me loodame tema rekordi abil püüda tähelepanu sellele, et ka varjupaigaloomadest saavad suurepärased kaaslased.»

Rekordkeelel on aga ka varjupooled. Mochil on vahest hingamisraskused, ta ilastab närvilisena meeletutes kogustes ning vajab abi asjade põrandalt üles tõstmisel. Carla Rickerti sõnul on aga uhkusetunne nende koera üle väärt kogu ila, mida nad viimase kuue ja poole aasta jooksul koristama on pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles