Võigas lugu! Koer näris omaniku varbad katki

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Emmanuelle Bonzami / PantherMedia / Scanpix

Paljudel meist on probleemsed lemmikloomad, ent mööblit lõhkuvad kassid, tuppa urineerivad koerad ja müstilisel kombel surnud kalad ei saa ligilähedalegi chihuahuale nimega Sabel, kes läks kallale oma peremehe varvastele.

Endine Austraalia jalgpallur Campbell Brown tõi avalikkuse ette loo sellest, kuidas tema äia «armas väike chihuahua» Sabel oma omanikule kahel korral põrgupiinu valmistas. 

Kaks aastat tagasi otsustas Sabel, kes magab Browni äia Tomi voodis, et käes oli hea aeg kesköiseks eineks. Oma toidukausi juurde jalutamise asemel valis koer aga kiirema tee ja võttis maiustamiseks Tomi parema jala suure varba. Kuna Tomi jalad on diabeedi põdemise tõttu tundetud, ei ärganud ta üles ning avastas hommikul verise voodi ja ära näritud varba. Järgmised kaks nädalat veetis Tom haiglas, kus ta varvas amputeeriti. 

«Tom ei olnud loomulikult õnnelik,» rääkis Brown. «Ta tahtis Sabeli magama panna, aga tema naine polnud sellega nõus.»

Sabeli perre jätmine ei olnud aga hea otsus. Kaks aastat ei teinud koer ühtegi ulakust, ent ühel hommikul ärkas Tom üles ning tema vasaku jala suur varvas oli läinud. Kogu protsess kordus taas: mitu nädalat haiglat, varba amputeerimine ja palju valu. Sabel oli ära närinud nii küüne, liha kui ka osa luust.

«Nad ei lase Sabelit magama panna, aga arvatavasti leiab ta endale kuskil farmis uue kodu,» sõnas Brown. Ta naljatas lisaks, et õnneks ei maga tema äi alasti, sest vastasel korral oleks asi võinud veelgi hullemini lõppeda. 

Brown pani Twitterisse ka fotod Tomi näritud varvastest. 
Hoiatus! Tegu on graafiliste piltidega, vaatamine omal vastutusel. 
Fotosid näed SIIN ja SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles