Tagakiusatud kilpkonn leidis endale lahutamatu sõbra

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Kui ameeriklanna Christine Hill oma lapsed Californias Santa Barbaras asuvasse looduskeskusesse viis, ei osanud ta arvatagi, et ta lahkub sealt kilpkonnaga, kellest saab tema koera parim sõber. 

Aafrika kannuskilpkonn Larry, kes jagas eluaset koos kolme kaaslasega, oli pundi äbarik ja osutus pidevalt teiste kilpkonnade poolt kiusatuks kui loomad võitlesid emaste kilpkonnade tähelepanu pärast, kirjutab National Geographic. 

Kui Hill ja tema lapsed nägid, kuidas teised kilpkonnad Larryt togisid, andsid nad sellest teada loomade hooldajatele, kelle soovitus oli, et las kilpkonnad lahendavad isekeskis tüliküsimused. Aga Christine ütles, et soovib kilpkonna koju kaasa võtta, kus elab ees juba 30 looma. 

Suure loomasõbrana on Christine päästnud mereandide restoranist näiteks krabid, kellega ta samuti kodu jagab. 

Uues kodus oli Larry alguses väga ettevaatlik ja ennast kaitsev ning üritas igal võimalusel jalga lasta. Muutus tuli siis, kui ta kohtus pere kuldse retriiveri Cricketiga. Cricket ja Larry osutusid lahutamatuteks sõpradeks. 

Nad söövad koos, magavad kõrvuti ja käivad koos jalutamas. Eelmisel aastal kui Larry jäi talveunne, nõudis ta, et talle võimaldataks magamiskoht perenaise magamistoas Cricketi magamispesa all. 

Aafrika kannuskilpkonnad elavad looduslikult Sarhara kõrbes ning elavad keskmiselt 70-aastaseks.  Hill iseloomustab Larryt kui väikest naljakat tegelast, kellel on kõvasti iseloomu. «Kui koju jõuame, tuleb ta meid mööda koridori paterdades tervitama. Larry ja Cricket on tõesti parimad sõbrad.»

 

Dress up as your best friend day What? It is a real thing ok! #larryandcricket

A post shared by fozzcook (@fozzcook) on

Märksõnad

Tagasi üles