Vahva rännumees: Rootsis läbis küülikupoeg «pöidlaküüdiga» uskumatu vahemaa

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Rootsi keskosas Storvikis kodust omanike teadmata plehku pannud küülik läbis auto kapoti alla pugenuna pikema kui 70-kilomeetrise teekonna.

Kesk-Rootsis Sandvikeni haiglas töötav Frida Johansson märkas küülikut peale oma vahetuse lõppemist autoparklas ringi kalpsamas. Seejärel kadus küülik aga silmist ning naine istus autosse, et sõita 70-kilomeetri kaugusele oma Falunis asuvasse koju, kirjutab The Local.

Järgmisel hommikul märkas naine sedasama küülikut ümber oma auto hüplemas ning järeldas nähtu põhjal, et  loom oli kui kuidagi sõiduki kapoti alla pääsenud ja sel moel kaasa sõitnud.

«Mul ei ole õrna aimugi, kuidas ta suutis kinni hoida,» sõnas naine väljaandele Dalarnas Tidningar. Võimalik, et Sandvikenisse jõudis küülik täpselt samamoodi - sõites mõne auto kapoti all.

Rännuhimulise pikk-kõrva kodukoht asub Storvikis, mida eraldab Sandvikenist 15- kilomeetrine vahemaa. 

Johansson tagastas looma omanikele ning küülik sai tänu oma reisihimule ka nime  - E16 - Sandvikenist Falunisse viiva maantee järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles