Lemmiku porised jalajäljed elutoas? Mida teha, et seda ei juhtuks

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lemmikloomaomanikud muretsevad sügisilmade saabudes ilmselt selle üle, kuidas jääksid ära mööda elamist laiali olevad poriplekid, mida pidevalt koristada tuleb.

Palju sõltub pori ka koera kasvust. Kui suurematel lemmikutel on mustad vaid käpad, siis väiksemate puhul võib poriseks saada ka kõht.

Portaal chihu.ee annab nõu, kuidas poriste ilmadega toime tulla ja vaibad-diivanid valgeks jätta.

Lõika koera küüned ja käpakarvad võimalikult lühikeseks;

Püga koera jalgadelt ja kõhu alt karvu;

Õpeta koerale veega täidetud kaussi astumist või käppasid ühekaupa majapidamispaberile asetama;

Hangi omale hea porimatt, mis imab ka niiskust ning õpeta koera seal edasi-tagasi liikuma;

Head on puuvillased hea niiskusimavusega lapid, mida saab kohe esikusse käepärast panna - nii saab koera kõhualuse ja muud märjad kohad kuivemaks;

Koera vihmakeep või kombinesoon tuleb kasuks. Meeles peab pidama, et kvaliteetne materjal hülgab vett ja on kergesti puhastatav. Ennekõike peab ka suurus koerale sobima;

Kui miski muu ei aita, on viimane lahendus vann või dušš, kuid pidev pesemine ei pruugi koera nahale ega karvale parim lahendus olla. Kindlasti tuleb siis ka koer korralikult kuivaks föönitada, et pikakarvalistel koertel haudumisi ei tekiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles