Fotod: orkaan Irma säästis Hemingway muuseumit ja seal elavaid kasse

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmis Facebook

Nädalavahetusel Florida poolsaarel möllanud ja järjest põhja poole liikuv orkaan Irma teele jäi ette Key Westi linn ning seal paiknev kuulsa kirjaniku Ernest Hemingway muuseum, kus elab 54 kassi.

Kõik muuseumis elavad kassid ja nende eest hoolitsenud 10 järelvaatajat on peale orkaan Irma tormituuli elus ja terved, kirjutab Daily Mail.

Kirjaniku 1851. aastal ehitatud paekivist maja kannatada ei saanud ning pääses ja paduvihmadest põhjustatud uputusest. Vahetult enne orkaani tulekut paigaldasid ehitajad majale tormikindlad paneelid. Küll aga kukkusid kinnistule mõned puud. 

72-aastne muuseumi kuraator Dave Gonzales keeldus orkaani eest lahkumast, ehkki tema keelitajaks oli ka Ernest Hemingway lapselaps, Mariel Hemingway, kes soovitas võtta kassid ning minna turvalisse paika. 

Majas, kus kirjanik Hemingway elas aastatatel 1931 – 1940 ning kirjutas oma surematud teosed «Kellele lüüakse hingekella» ja «Kellel on ja kellel pole», elab hetkel 54 kuuevarbalist kassi, kellest osa põlvnevad kirjaniku enda kassidest. Kassidel on vabadus majas ning kinnistul vabalt ringi jalutada.

Ernest Hemingway koos kassiga. 1950 / /TopFoto.co.uk/Scanpix
Ernest Hemingway koos kassiga. 1950 / /TopFoto.co.uk/Scanpix Foto: /TopFoto.co.uk
Andy Newman/Florida Keys News Bureau/Handout/ HO/REUTERS/Scanpix
Andy Newman/Florida Keys News Bureau/Handout/ HO/REUTERS/Scanpix Foto: HO/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles